RUSAN-MIKRON d.o.o., Hum Bistrički 142/a, 49246 Marija Bistrica, Hrvatska, MBS: 080292619, OIB: 88555594458, vlasnik je internet trgovine RUSAN-MIKRON (http://mikron.hr) i prodavatelj proizvoda.

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE UVJETE KUPOVINE PRIJE NEGO ŠTO KORISTITE RUSAN-MIKRON INTERNET TRGOVINU. KORIŠTENJEM RUSAN-MIKRON INTERNET TRGOVINE POTVRĐUJETE VAŠE BEZUVJETNO PRIHVAĆANJE DOLJE NAVEDENIH UVJETA KUPOVINE. UKOLIKO NE PRIHVAĆATE DOLJE NAVEDENE UVJETE KUPNJE MOLIMO VAS DA NE KORISTITE NAŠU INTERNET TRGOVINU.


Općenito

Ovi uvjeti utvrđuju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj internet trgovini. RUSAN-MIKRON d.o.o. je prodavatelj, a kupac je svaki punoljetni posjetitelj naše Internet trgovine, koji robu naručuje na jedan od načina opisanih u daljnjem tekstu.


Točnost sadržaja

Na našoj Internet trgovini uvijek nastojimo što točnije prikazati opise, slike i cijene ponuđenih proizvoda. Unatoč našim nastojanjima mogu se povremeno dogoditi određene manje greške ili nedosljednosti.

Neke fotografije možda nisu u potpunosti identične proizvodima. Ne odgovaramo za eventualne pogreške u prikazu i opisu proizvoda.


Podaci o prodajnom mjestu


Dostupnost proizvoda

Stanje na našem skladištu pratimo redovito, te u skladu s tim svakodnevno ažuriramo podatke na našoj Internet trgovini. Ipak se ponekad može dogoditi da je proizvod prikazan na našoj Internet trgovini, iako ga više nema na skladištu. U takvom slučaju ćemo vas o tome obavijestiti, a vi možete promijeniti ili otkazati narudžbu.


Cijene

Sve cijene su prikazane u Hrvatskoj valuti (HRK). U cijene je uključen PDV. Internet trgovina nije namijenjena kupcima izvan Republike Hrvatske


Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj Internet trgovini za područje Republike Hrvatske naručuju se na jedan od slijedećih načina:

Za sve ostale države naručivanje se vrši isključivo putem e-maila.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja snosi kupac. Kupac je odgovoran za zaštitu tajnosti svoje zaporke.


Plaćanje

Načini plaćanja za Republiku Hrvatsku

Naručene proizvode zajedno sa troškovima dostave kupac može platiti na slijedeći način:


Prihvaćene kartice:

American Express® MasterCard® Maestro® Visa Diners Club 


Izjava o sigurnosti

PayWay Hrvatskog Telekoma koristi najsuvremenije sigurnosne metode i postupka koji omogućuju sigurno plaćanje putem interneta, a sigurnost podataka naš je prioritet prilikom cjelokupnog procesa plaćanja kreditnim, odnosno debitnim karticama na internetskim trgovinama. Sigurnost podataka na ovim stranicama osigurana je najnovijim, dokazanim metodama kriptiranja podataka koje se redovno unapređuju u skladu s aktualnim tehnološkim dostignućima i zahtjevima standarda platne industrije.

Payment gateway t-com

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

American Express Jamstvo Sigurne Online Kupnje MasterCard Secure Code Verified by Visa 

Razmjena osjetljivih podataka, kao što su npr. brojevi kartica, između PayWaya, koji obavlja online prihvat platnih kartica, i autorizacijskih sustava banaka (kartičnih kuća) obavlja se putem privatne mreže što osigurava zaštitu od neovlaštenog pristupa podacima. PayWay unutar svoje okoline u potpunosti osigurava zaštitu podataka platitelja, čime svakom kupcu osigurava sigurno i pouzdano iskustvo internetskog plaćanja.

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

MasterCard SecureCode nova je usluga koja daje dodatnu sigurnost protiv neovlaštenog korištenja Vaše kartice kada kupujete kod Internet trgovaca koji sudjeluju u ovom programu. Sustav je temeljen na sigurnosnom standardu 3D Secure. Za korištenje usluge, nije potrebna nova kartica, niti poseban softver na računalu. Usluga je potpuno besplatna. 
Korištenje usluge je sigurno i jednostavno i odvija se u samo par koraka: LINK


Izjava o konverziji

Sva plaćanja bit će izvršena u kunama. Iznos Vaše kreditne kartice će biti terećen kroz konverziju cijene u eurima ili dolarima u hrvatske kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Kod terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama.


Dostava

Kad zaprimimo vašu narudžbu, na vašu e-mail adresu poslat ćemo vam potvrdu narudžbe. Sva naručena roba biti će poslana na vašu adresu u roku od 3-5 radnih dana od dana potvrde narudžbe.

Cjenik dostave u Republici Hrvatskoj 

Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

odnosno povrat ili zamjena proizvoda

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Rusan – Mikron d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Rusan – Mikron d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Rusan – Mikron d.o.o. i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79.  Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora o čemu će vas Rusan – Mikron d.o.o. posebno upozoriti u ponudi konkretnog proizvoda. 

Ugovor možete jednostrano raskinuti pisanim putem ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju. 

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda (npr. neodgovarajući proizvod)  koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da u tom slučaju pisanim putem (E-mail ili pošta) obavijestite našu firmu za povrat proizvoda kako bismo znali da želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Rusan – Mikron d.o.o., Hum Bistrički 142a, 49246 Marija Bistrica.

U slučaju jednostranog raskida ugovora i/ili storniranja narudžbe postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77.  mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko kupac želi, može se obratiti Rusan – Mikron d.o.o. na info broj ili mail adresu  radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Rusan – Mikron d.o.o. . Rusan – Mikron d.o.o.  poziva kupca da proizvod zapakira u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Rusan – Mikron d.o.o.  obavještava kupce da će o umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda.

Rusan – Mikron d.o.o. preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:    

- slika proizvoda‎ prikazuju načelan izgled te način uporabe proizvoda kao i prezentaciju proizvoda kako to predviđa proizvođač. Slika ne prikazuje do detalja konkretan proizvod koji se isporučuje kupcu, stoga Rusan – Mikron d.o.o. preporuča kupcu da detaljno pregleda karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Rusan – Mikron d.o.o. prilikom izbora proizvoda.    

- ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Rusan – Mikron d.o.o.. AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.

- ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Rusan – Mikron d.o.o. . Ako Rusan – Mikron d.o.o. organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. 

- ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda.    

Rusan – Mikron d.o.o. preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/ugrađen.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Rusan – Mikron d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenoga iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Rusan – Mikron d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html


Zaštita privatnosti

Tvrtka RUSAN-MIKRON d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; tvrtka RUSAN-MIKRON d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke RUSAN-MIKRON d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava PayWay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava PayWay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.


Naša prava

RUSAN-MIKRON d.o.o. ima pravo u svakom trenutku izmijeniti ili dopuniti sadržaj RUSAN-MIKRON Internet trgovine kao i Uvjete kupnje.


************************************************************************


IZJAVA O PRIVATNOSTI  / POVJERLJIVOSTI PODATAKA


Tvrtka RUSAN-MIKRON d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; tvrtka RUSAN-MIKRON d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke RUSAN-MIKRON d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.